Where to dine and drink in Edinburgh

3 great breakfast spots on Nørrebro you (probably) didn’t know

Cafe N  

For at være ærlig er det med ambivalence, jeg skriver dette indlæg. Jeg ELSKER at have fundet nogle spots, som ikke er hyped, og som jeg derfor kan have lidt for mig selv. Jo, jeg synes da Mad&Kaffe, W&K, Grød osv. er nogle udemærket steder, men jeg gider ikke at sidde i en strøm af mennesker med dårlig akustik og lang ventetid på mad (som jeg har gjort før).

Generelt skal man også minde sig selv om, at anbefalinger (særligt til mad) er en subjektiv størrelse, og det kan efterhånden være svært at finde rundt i alle de anbefalinger på de efterhånden 1m. blogs 😀 Så bare for en god ordens skyld skal du vide, hvad jeg anbefaler ud fra:

 • Sammenhæng mellem pris og ‘produkt’
 • Kvalitet og smag (selvfølgelig)
 • Differenciering (hvor meget ‘produktet’ skiller sig ud fra andre steder)

Hvorfor lige Nørrebro?
Nørrebro er det område i København, jeg færdes mest og kender bedst. Jeg er sikker på, der også er nogle perler og oaser gemt i resten af byen, men jeg vil umiddelbart ikke anbefale noget, jeg ikke selv har prøvet. Desuden er Nørrebros priser i gennemsnit lidt bedre end Frederiksberg, Vesterbro og København K.

Hvorfor morgenmad?
Ej, come on – er der et måltid bedre end morgenmad? 😉 Det er sunde desserter og godt mad-humør fra morgenstunden af. SÅ her har du gipsy’s ‘hemmelige’ spots til en god morgenmad (ps. håber ikke i alle stormer derhen, så jeg ikke kan få bord længere)

 • Cafe N – dette veganske sted har en farverig og næsten hippieagtig vibe over sig med pink tæpper på væggene, stille musik og et meget småt rum. Hvis ikke man kommer lørdag & søndag kl 11, så plejer der at være fint med plads. Betjeningen er jordnær og ligeså er maden. Man kan både få en vegansk tallerken bl.a. tofuomelet og croquetter, en Cafe N tallerken eller fx. et fodbad med badesalt over sommeren (mens man spiser – ja, hvorfor ikke?). Desuden er deres cortado en af de bedste, jeg har fået. Priserne er meget medgørlige, og morgenmadstallerkenerne er pænt solide.’
 • Kaf – Dette lille sted på hjørnet af Birkegade tilbyder ikke kun nogle VIRKELIG lækre veganske cheesecakes men har nogle fantastiske morgenmadstallerkener, som koster 119kr (inkl. kaffe/te). Man kan vælge mellem en vegetarisk eller vegansk ELLER være besværlig som jeg og mikse. Man får den dejligste hjemmelavede kernebolle, hjemmelavet rabarbarkompot, hjemmelavet mandelsmør, eksotisk frugt såsom passion og dragefrugt OG  så drypper de lige avo’en med trøffelolie. JA TAK!
 • Baryl – Jeg har netop opdaget dette sted midt på Griffenfeldsgade. Baryls morgenmadstallerken har den ubetinget bedste avocadomad, jeg har smagt samt en perfekt cremet chiagrød (medmindre skyr ønskes). Positivt overrasket over størrelsen, kvaliteten og smagen, eftersom tallerkenen kun koster 80kr!?

Hvis du selv har nogle små perler i gemmeren til morgenmad i København, er du mere end velkommen til at smide en kommentar, så flere kan få gavn. Enjoy. xx

__________________

English

To be honest, I’m feel quite ambivalent about this post that I’m writing. I LOVE to discover new hubs, that aren’t hyped and that leave ‘more to me’. Some of the popular breakfast/brunch spots around Copenhagen are indeed good, but I don’t like to sit in a place with a bunch of people with a lot of noise and long waitings on my orders.

I know how hard it can be to find a core in all of the recommendations there are online today on the millions of blogs (yes, let’s not fool anyone with that fact). And one must also consider the subjectivity, which exists in these recommendations, as we all have our individualistic taste buds. However, for your good I just want to pintpoint what I’m taking into account when I do these recommendations:

 • The connection between the price and product
 • Quality of the ingredients and taste
 • Differentiation

Why Nørrebro?
Nørrebro is the area I’m spending most of my time in Copenhagen. I’m sure there are more breakfast gems around other places in Copenhagen, but I rather not recommend something I haven’t tried myself. Moreover, the prices you usually pay on Nørrebro are more competitive than E.g. VesterBro, Frederiksberg, and Inner Copenhagen.

Why breakfast?
Oh, come on – in my opinion, no meal is better than breakfast! It’s a bunch a healthy desserts and a boost of endorphin in the beginning of your day. So here you go – gipsy’s 3 secret breakfast spots on Nørrebro (however, i don’t hope ya’ll go there – then i won’t be able to get a seat anymore 😉 )

 • Cafe N – this vegan place has an inviting, colorful hippie vibe with its pink  carpets and chilled music. The service is down-to-earth and so is the food. It’s possible to get a vegan plate with tofu omelet amongst others, a Cafe N plate and even a footspa while you’re eating (why not?). Moreover, they make one of the best cortados in town. The prices are very fair and so are the sizes of the plates.
 • Kaf – this spot at Bikegade does not only offer amazing vegan cheesecakes but it also has great breakfast platters for only 199kr inkl.tea/coffee. You can either choose a vegetarian, vegan or even a mixed plate, as I usually do. Their homemade bread, homemade rhubarb jam and homemade almond butter is really on-point. They also serve exotic fruit such as passion and dragon fruit AND add truffle oil on their avocado. Yum, huh?
 • Baryl – I recently discovered this place on Griffenfeldsgade. Baryl’s platter has the BEST avocado on bread I ever tried and a perfectly creamy chia pudding. I’m really surprised about the size, quality and taste – and all for 80kr!?

If you have some gems in Copenhagen to eat breakfast, feel free to comment so other can benefit from it too! Enjoy. xx

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Where to dine and drink in Edinburgh