3 days in Edinburgh

Where to dine and drink in Edinburgh

The best for last – food. I sidste indlæg om Edinburgh lovede jeg, at jeg ville smække en guide op til de madhovederne, der enten skal til Edinburgh eller overvejer det (og der er mange gode grunde til at tage afsted – bl.a. disse).

Skotland brillerer ikke på sin nationalret: Haggis (hakket fåreindvolde med kartoffelmos og sovs), som serveres på stort set alle pubs og mange cafeer – der er derfor mange anledninger til at prøve retten alligevel. Heldigvis har Edinburgh en bred madkultur, som byder på meget andet end haggis. Jeg må ærligt indrømme, jeg var lidt af et svin de 3 dage. Jeg spiste lige hvad jeg havde lyst til, og typisk blev det til 2-3 kager/desserter på én dag alle 3 dage i streg. Heldigvis bidrager det også til en yderst ufanatisk mad/drikkeguide, der både byder på øko, vegansk, greasy, multikulturelt, klassisk skotsk samt berusende guf. Min veninde, Alberte, og jeg ikke på kompromis med kvalitet, og derfor er mine fingre ivrige efter at skrive denne guide til dig, som vil have et overblik over nogle gode steder i Edinburgh at spise og drikke (og som sagt er der lidt for enhver smag)

Her er 9 spots i Edinburgh, jeg med hånden på hjertet kan anbefale (maks £££££)

 • Papii £
  Her får du rigtig lækker morgenmad i pastelfarvede omgivelser i den lille cafe – særligt deres Royal Eggs (pocherede æg på røget laks, stuvet spinat og hollandaise) samt vafler. De er særligt anerkendte for deres Egg Benedict.
 • Urban Angel ££ – £££
  Dette morgenmad/frokoststed er yderst eftertragtet, og man kan risikere at skulle vente lidt på bord (og er iøvrigt beliggende lige ved siden af Papii). Til gengæld har de lidt anderledes ting på menuen såsom havregrød med ingefærspocherede rabarber, chorizo/svampetoast samt en yderst vulgær french toast med sirup og bacon. Dette sted er lige dyrere end Papii og Hula cafe.
 • Hula cafe ££
  Endnu et morgenmadsted – dog beliggende lige ved Grassmarket. Denne cafe har en hipster/beach vibe over sig og serverer

  bl.a. vegansk – alt er dog lavet på gode råvarer, og her får man god værdi for sine penge. Jeg fik en Maca Nana Bowl samt Gurkemeje latte til morgenmad – begge noget jeg ikke før har prøvet, og jeg er positivt overrasket over, hvor godt det var! (Har du måske hørt om en turmeric latte før? wowowow)
 • Maki & Ramen ££
  Dette sted er ægte Japansk stil med parallelle sidderækker, rødligt lys samt en snæver passage i midten. Her kan man både på sushi, gyoza og vigtigst: ramen. Japansk suppe lavet på forskellig fond, der kan fås med svinekød, kylling, sashimi, tofu, vegetarisk osv. Den ramen jeg fik her var en killer – den var så stærk, at min øre begyndte at klø og jeg blev svimmel (jeg skulle ikke have bedt japanerne til at vælge for mig). Hvis du bare vælger en af de andre, er du good to go og mere til. Ramen her koster ca. det halve af, hvad det koster i København, så udnyt dét.
 • Meltmongers £
  Det her sted er et seriøst must-eat sted. Min veninde og jeg gik fra Arthurs Seat hele vejen til Meltmongers (ca. 4 km), fordi flere skottere havde fortalt os, hvor perverst godt, det var. Meltmongers serverer toast med perfekt tilberedte sweet potato fries – egentligt er maden ret simple – ikke mange fancy ingredienser – men virkelig godt. Vi delte en Grilled Chicken samt The Big Cheese, og efter disse toast var vi nedlagte af fedt og glæde.
 • La Barantine Victoria (coffee shop)
  Her får du byens bedste mandelcroissant! Det virker måske fjollet, at jeg synes, den skal med i guiden, men i København er vi meget fattige på mandelcroissanter, hvilket er ærgerligt, for det kan slet ikke sammenlignes med en klassisk croissant. Og ja, jeg fik prøvet mange mandel croissanter, men denne var den bedste i smag, konsistens og pris. (Den anden bedste mandelcroissant får du på Urban Angel)
 • The Kitchin ££££
  Her nåede min veninde og jeg ikke at stikke snuden ind, men ud fra hvad jeg har undersøgt samt hørt, skulle dette sted være the shit, hvis man vil have en fornem aften uden, der byder på gourmet, klasse og forkælelse. The Kitchin har både a la carte, tasting menus samt gastronomiske overraskelser.
 • The Jazz Bar
  Denne jazz bar ligger i en kælder og byder på daglige live optrædener. På visse tidspunkter kan du komme gratis ind, ellers koster det £5. Her får du en virkelig god Gin&Tonic med et dash hyldeblomst, hvis du beder om det samt tør æblecider på tap. Dette spot er lige til en tilbagelænet aften i godt selskab.
 • Under The Stairs ££
  Dette er både en restaurant og bar i den gamle bydel tæt på Grassmarket, men særligt på deres cocktails brillerer de. Her er en afslappet, hyggelig stemning og et udemærket spektrum af cocktails.

Papii

Hula cafe

Urban Angel

Maki & Ramen


Meltmongers 

THE almond croissant 


The famous haggis 

______________________________

English

The best for last – food. In my last  post about Edinburgh I promised to make you guys a eat/drink guide for the city. So here it is!

The biggest asset of Scotland is quite frankly not the national dish: haggis. Haggis is chopped sheep intestines together with mashed potatoes and gravy, and you’ll find it in most pubs and many cafes around Edinburgh. So, even though it doesn’t sound arousing, it’s still worth a try! Maybe you’ll love it, who knows?

Thankfully Edinburgh has a lot more food to offer than haggis – the city has a wide spectre of cuisines and loads of restaurants and cosy cafes. Those 3 days I had in Edinburgh, I literally ate whatever I wanted – i could easily eat 2-3 desserts during one of the days (not to mention a double lunch and sweets for breakfast). Therefore, I am now able to make a diverse food/drink guide to you guys, that holds everything from vegan, to greasy, to multicultural to alcoholic.

Here are the 9 spots in Edinburgh that I highly recommend (max £££££)

 • Papii £
  Here, in the New Town, you’ll get a really nice breakfast in pastel, cosy surroundings in the small cafe. I especially enjoyed the Roal Eggs (poached eggs on a base of spinach and smoked salmon topped with hollandaise) together with the waffle. Moreover, Papii is known for their Egg Benedict.
 • Urban Angel ££ – £££
  This breakfast/lunch spot in the New Town is very attractive, and you might risk to wait for a table. However, Urban Angel has some special things on their menu, that are really worth a try – e.g. chorizo/mushroom toast, oatmeal with ginger poached rhubarb and a vulgar french toast with syrup and bacon.
 • Hula cafe ££
  Another breakfast/lunch spot! Close to Grassmarket in the Old Town you’ll find Hula Cafe. It has a hipster/beach vibe and serves good ingredients and healthy food. I got a Maca Nana Bowl and a turmeric latte for breakfast – both something I never tried before, and I can tell you this: they were ON POINT and great value for money.
 • Maki & Ramen ££
  This place is completely earthy, honest and real Japanese. A small restaurant, that both serves sushi, gyoza but most important: ramen. A Japanese soup made on different broths together with either pork, chicken, sashimi, tofu, veggies etc. There are many types of ramen – the one I got at this place was a killer and nothing less. It was so spicy that i nearly passed out (however, it was my own fault, as i choose the most spicy ramen on the entire menu).
 • Meltmongers £
  This is THE grease must-eat place. My friend and I walked all the way from Arthurs seat to Meltmongers (approx. 2,5 miles) before our trip home because several Scotsmen recommended it. Meltmongers serves different toast and crazy good sweet potato fries. Actually, the food here is quite simpel – no super fancy ingredients. However, it’s mouth watering. My friend and I shared a Grilled Chicken and The Big Cheese – afterwards we were happy as f*.
 • La Barantine Victoria (coffee shop)
  Here you’ll find one of the best almond croissants in town! It might sound weird, but in Edinburgh you’ll find almond croissants in most cafes/bakeries, and I managed to try several of them. Conclusion: this one is the best in flavour, texture and price (second best was in Urban Angel).
 • The Kitchin ££££
  We never got to try this place, but from what i’ve seen and heard, this place is supposed to be the shit for a more high end dinner with class and gourmet. The Kitchin has a la carte, tasting menus and several gastronomic surprises.
 • The Jazz Bar
  This awesome jazz bar is in a basement and has daily performances and live music. Sometimes during a day you can get in for free instead of paying £5. They serve great Gin&Tonics – just ask for a dash of elderflower in yours. This is the place for a chilled, entertaining and good night.
 • Under The Stairs ££
  This place is both a restaurant and a bar in the Old Town close to Grass Market. The atmosphere is cosy, and they serve great cocktails for a fair price. You won’t get disappointed.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 days in Edinburgh