Days on Madeira

Madeira guide – what to do

I mit sidste indlæg skrev jeg om, hvordan jeg endte på Madeira, hvad jeg syntes om øen og hvordan det gik med at tilbringe 5 dage i træk med min far. Om du kunne bruge det til noget, ved jeg ikke. Derfor laver jeg nu et mere praktisk indlæg, som du kan bruge, hvis du enten selv skal til Madeira eller kender nogle der skal. Som tidligere skrevet er det en mindre overrendt ø (hvilket jeg synes er virkelig fantastisk). Min guide er baseret på min fars erfaringer efter at have været på øen 7-8 gange og boet der flere måneder over to gange.

Her er mine 5 to do’s på Madeira:

 • Hvis du bor i Funchal eller i nærheden, så tag en aktiv tur (evt. cykel) til Camaro De Lobos området, hvor Winston Churchill elskede at slappe af. Det er en autentisk, lille perle med charmerende små huse, både og en dejlig atmosfære.
 • Tag til Henriques & Henriques huset i Camaro De Lobos, hvor en de mest anerkendte Madeira produktioner finder sted – her er der Madeira på tønder helt tilbage til 60’erne. For få euro kan du smage en masse årgange og få en lille skid på (og være en ægte ‘Maderianer’)
 • Kør rundt på øen og stop i Porto Moniz (helt nordvest på Madeira), hvor der er en ret fed badefacilitet. Eftersom de ikke har ‘ægte’ strande på Madeira, gør de sig i at indramme havvand i klipperne, så kan man ligge og sole, bade osv. Det er smukt, sjovt at prøve og yderst Insta-venligt 😉
 • Selve Funchal centrum er ikke særligt stort, og i løbet af et par timer har man været der. Der er masser af små, turistvenlige restauranter og mainstream butikker, MEN; hvis man er glad for kage, skal man tage forbi A Confeitaria og gnaske løs på det store kageudvalg, MMMH! Jeg fik selv smagt på 4 slags.
 • Pak en god rygsæk med forsyninger og tag en hikingtur på Madeiras højeste punkter: fra 1) Pico De Arieiro (1818m) til 2) Pico Ruivo (1862m) – turen er SÅ idyllisk og smuk. Luften er frisk og man er konstant oppe over skyerne. Der er flere ruter (med skiltning undervejs), men jeg kan anbefale den længere, som tager ca. 4 timer fra 1) til 2). Mine indre batterier blev i hvert fald opladet af denne, smukke tur! Lige et par råd med på vejen, hvis man skulle tage afsted:
  1. Tag afsted tidligt om morgenen for at få det klareste vejr og undgå en stærk sol (særligt april-oktober).
  2. Husk en form for lommelygte, eftersom man passerer flere tunneller undervejs.
  3. Få evt. arrangeret pick up ved Achada do Teixeira, som er tæt på punkt 2) (Pico Ruivo) for at undgå at gå 4 timer retur igen. 
  4. Tag gode sko på, der kan tåle lidt vand og tæsk. Jeg var i hvert fald glad for, ikke ikke havde negligeret det og taget mine Nikes. 
  5. DO IT!

Camaro De Lobos

_

English

In my previous post I wrote about my experience of Madeira on a more personal level. This post is therefore more practical, factual and perhaps, you’ll be able to use it for something, if you should to Madeira (or know anyone who will). I can say, that it is really a magical but rough Island, that is nice to experience! My guide for what to do on Madeira is based on my dad’s solid experiences on top of 7-8 visits on the Island.

Here are my 5 to do’s on Madeira Island:

 • Take a trip to the authentic and cosy area, Camaro De Lobos. If you live around the Funchal area, you can easily bike there. Camaro De Lobos is also the place, Winston Churchill enjoyed spending his relaxation days. The atmosphere is slow, the houses are cute and there are lots of boats.
 • Pass by the Henriques & Henriques production in Camaro De Lobos, where some of the most wellknown Madeira wine is produced. There are productions from 50 years back in barrels, and it’s possible to taste the most of the wines for few euros. Don’t feel shy!
 • Cruise around the Island and make a stop in Porto Moniz (North West of Madeira). Here you’ll find a cool bathing facility and beautiful surroundings. As Madeira doesn’t really have white, sandy beaches, the Madeirians make the best out of it and create these framed rock beaches. – Insta-friendly it is!
 • The center of Funchal isn’t that big and can be explored pretty quick. You’ll find a lot of small, cosy restaurants and typical mainstream shops. However, if you like kage (come on, who doesn’t!?), you should pay A Confeitaria a visit! There is a big selection of beautiful cakes and pastries – I managed to try 4! What about you?
 • Pack your bag and bounce of to the beautiful hiking trail from 1) Pico De Arieiro (1818m) to 2) Pico Ruivo (1862m). The hike is so beautiful and idyllic – the air is fresh, and you’ll constantly find yourself above the clouds. There are several ways to reach Pico Ruivo from the start, Pico De Arieiro, but I recommend the longer hike (duration approximately 4 hours). I felt recharged after this hike. However, if you decide to go, have this in mind:
  1. Depart early for the best weather and least traffic 
  2. Bring a flashlight! You’ll pass through several tunnels during the hike.
  3. Consider to get a pick up arranged at Achada do Teixeira, which is close to Pico Ruivo. Otherwise you’ll have to hike all the way back. Good luck 😉 
  4. Don’t underestimate the importance of solid shoes! I was happy I didn’t wear my Nikes for once.
  5. DO IT! 

A real, Madeirian in Funchal

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Days on Madeira