World's Best Buddha Bowl

Days on Madeira

Madeira – Portugals perle eller som de fleste fyre nok kender det: Christiano Ronaldos hjemsted. Endnu ikke et sted, som er fuldt overrendt af turister, og de fleste turister, der på nuværende tidspunkt hænger ud på Madeira, er pensionister. Ergo: en rolig atmosfære i de frodige omgivelser, der i ny og næ opbrydes af karneval samt hidsigt vejr.

Hvis ikke det havde været for min far, havde jeg højest sandsynligt ikke besøgt Madeira. Ikke fordi jeg ikke ville have lyst, men fordi jeg ikke ville have haft kendskabet og muligvis interessen. Min far og hans kone har boet på Madeira over vinteren 2 gange og været på øen 7-8 gange i alt. JAMEN, HVORFOR? Dét skulle jeg da finde ud af!

Pappa

La familia ca. år 1999

Min far og jeg har ikke tilbragt mere end nogle timer siden ad gangen de sidste 13 års tid. Lige pludselig skulle vi tilbringe 5 dage sammen. Vi havde nok begge vores tanker og bekymringer om, hvordan det ville gå. Vi er begge to meget karakteristiske mennesker med hver sine meninger samt en vis portion stædighed. Det viste sig, at det, vi skulle have været mest bekymret om, var nætterne. Jeg havde helt glemt, hvordan min fars snorken kan vække de døde, haha! (eller faktisk ikke-haha). Jeg sov på gulvet på en gulvmadras med ørepropper helt ind til hjernen.

Vi spiste ikke rigtigt ude, for min far elsker at lave mad og er rigtig dygtig til det. Det er uden tvivl ham, jeg har fået mit foodie-gen fra. Bl.a. er han ekstremt stolt af hans nyeste åbenbaring og opskrift på blæksprutte (ok, THE blæksprutte – den vildeste blæksprutte, jeg nogensinde har smagt!).

Madeira blev udforsket i 5 dage på den mest jordnære facon. Simpelt, organisk, ingen dress-up, ingen pengemaskiner. Bare os og hygge.

Hvis der er noget, vi begge elsker, er det at være aktiv udenfor og spise god mad. Det var faktisk primært det, de 5 dage gik med.Vi ræsede halvdelen af øen rundt i løbet af dagene, ‘vinterbadede’, var oppe over skyerne og hike i 5 timer, og så spiste vi MASSER af god fisk. Indimellem skændes vi også lidt. Det var sgu hyggeligt.

Min far siger, at han vil have spredt sin aske på Madeira på bjerget Pico de Ruivo. Jeg ved derfor med sikkerhed, det ikke var min sidste gang på Madeira. Jeg forstår også godt, hvorfor min far (og hans dejlige kone) bliver ved med at vende tilbage. Vi har vel alle vores perle(r), som vi associerer med glade dage og dagdrømmer om, når vi ikke er der. Madeira er den mere ‘voksne’ perle af slagsen – der er ingen hvide sandstrande, glitrende klubber og barer og heller ingen vulgær shoppingkultur. Madeira er en klippeø, der giver dig et adrenalinkick, allerede når du sidder i flyet og skal til at lande på noget, der ligner et bjerg. En ø som er mættet af frodighed, kontraster og et hjælpsomt folkefærd (for ikke at nævne masser af billig Madeira(vin), som min far og jeg fik drukket et par flasker af).

Næste indlæg kommer til at handle mere om selve Madeira, og mine anbefalinger om øen, hvis man skulle befinde sig på Madeira på et tidspunkt i sit liv – forudset eller uforudset, som mig.

_________________________

English

Madeira – the treasure of Portugal, or how the most guys know it: Christiano Ronaldos home. Madeira is amongst those places in Europe, that still are not overcrowded with tourists. Most tourists on Madeira are seniors. In short: Madeira holds a calm atmosphere far most of the time.

To be honest, i doubt that I would have visited Madeira if it wasn’t for of my dad. I just didn’t get really curious until my dad and his wife several times went to Madeira and stayed for several months. I had to find out, what is was about this.. Ms. Madeira!

My dad and I haven’t spend more than a couple of hours in a row since my parents got divorced approximately 13 years ago. All of a sudden we had to spend 5 whole days together(!). It turned out, that the biggest problem in all this was my dad’s snorring. I slept on the floor with ear plugs up in my brain and loud  piggy-noises all night.

I want to recommend a bunch of mouth-watering restaurants – but I can’t, because we barely dined out of him. My dad loves to cook and is really good at it too (most likely I got my foodie-heart from him). He actually just discovered how to cook the most DELICIOUS octopus ever! Maybe he’ll let me share it with you sometime.

5 days on Madeira – all organic and earthy. Nothing big and fancy, no big-spending activities, no need to dress up. Just presence, nature and simplicity. We hiked in the mountains, drove around the Island and visited several other towns. We swam in the cold water on the ‘beaches’, which are not all sandy and bright. We yelled, we laughed. It was nice.

I know, i’ll come back to Madeira, because my dad demands that I spread his ashes on the mountain we climbed (Pico De Ruivo). It is his favourite spot – but i guess we all have our favourite spots in the world. Madeira is just one of those places that are less mainstream, authentic and honest. An island, which is full of lushness, contrasts and helpful people (not to forget to mention the cheap, yummy Madeira(wine)!).

In my next post i’ll make a guide/list of things, that I recommend to do, if one should suddenly find him/herself on the beautiful Island, Madeira!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

World's Best Buddha Bowl