3 green favourites

World’s Best Buddha Bowl

No shit. Det her er uden tvivl en af de bedste salater jeg har fået – både ift. når jeg selv har lavet, og når jeg har spist ude.

Tanken om salat gør godt, når det enten er varme måneder, eller når jeg er rigtig tørstig. Ellers er det sjældent, at jeg har lyst til salat – i hvert fald, når det kommer til kolde, simple salater med danske, blege tomater og vandede agurker. Lækkert, ikke?

Denne salat er så en af de salater, som falder uden for ovenstående kategori. Det er en af de salater, man altid kan spise, fordi den også indeholder varme, sprødhed, salt, syre, sødme og bare er en smagseksplosion uden lige. Jo – jeg synes faktisk smag er det vigtigste ved mad, for hvis det ikke smager godt, nyder man det ikke, OG MAD SKAL NYDES OG VÆRDSÆTTES. Dernæst er næringsværdien vigtig, eftersom mad er vores brændstof og medvirkende til en stor del af vores langsigtede sundhed. Guess what? This Buddha Bowl has it all.

Sponsoreret af Earth Control

Opskrift:
Grønkål
1 lille rødløg
1 sød kartoffel
1 håndfuld blomkålsbuketter
1 håndfuld sprøde kikærter/kerner fra Earth Control
Olivenolie
Æbleeddike
Spidskommen
Salt
(Valgfrit: tørret estragon, chiliflager og hvad du ellers kan lide)

Dessing:
1-2 spsk tahin
1 tsk flydende honning
Lidt saft fra en citron
2 spsk kogende vand

1) Skær den søde kartoffel ud i tynde skiver/stykker og kom dem på panden med en god sjat opvarmet olivenolie. Her får de 6-7 minutter på middel-høj varme med låg på 2) Skær nu rødløget i store både og tilføj sammen med blomkålsbuketterne til de søde kartofler. Smag til med salt og spidskommen (og egne krydderier) 3) Mens grøntsagerne steger på panden, tilberedes dressingen: bland tahin, kogende vand, citronsaft og honning i en lille beholder – evt. med en gaffel – til det bliver en cremet, let konsistens 4) Nu forberedes bunden: kom grønkål i en stor skål og vend i salt, lidt olivenolie samt en lille sjat æbleeddike. 5) Når de varme grøntsager på panden er al dente (tilstrækkeligt bløde men med en bevaret sprødhed), kommer du dem ovenpå grønkålsbunden. 6) Slut af med  tahindressingen samt de sprøde kikærter/kerner på toppen.

English

No shit. This is seriously one of the best salads i’ve ever tried.

The thought about salad is all good when it’s warm outside or if i’m thirsty. Otherwise i rarely crave salads – at least when it comes to these cold, simple salads with soft cucumbers and depressing tomatoes – yummy, right?

However, this salad is the complete opposite – it’s one of those salads, you always crave due to its warmth, texture, sweetness, crunch, saltiness and in general: the explosion of tastes! I won’t lie – the flavour and taste is the absolute no. 1 when it comes to food. If it’s not tasty, you won’t enjoy it and food has to be fully enjoyed and appreciated(!!!). Next is the nutritional value, as it is our fuel and a big part of our long-term health. Guess what? This Buddha Bowl has it all.

Recipe:
Kale
1 small red onion
1 sweet potato
1 handfull of cauliflower pieces
1 handfull of snacking, crunchy chickpeas /seeds (preferably from Earth Control)
Olive oil
Applecider vinegar
Cumin
Salt
(Optional: dried tarragon, chili flakes and whichever spices you love)

Dessing:
1-2 tbsp tahin
1 tsp honey
A bit of juice from a lemon
2 tbsp hot water

1) The sweet potato is cut into thin slices/pieces and added to the pan with a lot of heated olive oil. Leave it for 6-7 minutes and cover with a lid 2) Cut the red onion into big slices and add it to the pan together with the cauliflower pieces and salt, cumin and your own spices 3) While the veggies are frying on the pan, the prepare the dressing: mix tahin, hot water, lemon juice and honey thoroughly into a creamy and light texture 4) now prepare the ‘base’: add kale into a big bowl and mix a bit of olive oil, salt and applecider vinegar on the base. 5) Now, if the veggies on the pan are al dente (soft but crunchy), put them on top of the base 6) finish off with the tahin dressing and the crunchy chickpeas/seeds.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 green favourites