What to do 1 day in London

10 minutes BOMB thai soup

Pt. rejser jeg meget – så meget, at jeg sjældent når at handle ordentligt ind, så mit køleskab bliver bliver til den regnbuefarvet vitaminbombe, som det plejer! Men for pokker – mad skal ikke undervideres. Det er hverdagens nødvendighed. Kreative rum. Det ultimative højdepunkt. Jeg kan ikke gå på kompromis med, hvad jeg spiser – heller ikke de dage, jeg er træt, ugidelig og i tidsnød. Det jeg prøver at sige er, at der er ingen undskyldninger for ikke at spise godt og være gavmild overfor sig selv og sin krop. Mad gør glad, og selv hvis det ikke gør, så skal vi jo spise alligevel!

Denne thaisuppe blev til på 10-11 minutter. Ja – 10-11 minutter. Sværere behøver det ikke at være. Det er altid et spørgsmål om at have de rette ingredienser og råvarer. Jeg havde alle ingredienserne hjemme i forvejen, så det var i bund og grund en freestyle, som endte med at blive VANVITTIGT VELSMAGENDE. Husk: du behøver ikke at følge opskriften slavisk. Hvis du har nogle andre grøntsager derhjemme, så prøv med dem istedet. Krydderierne er det vigtigste. Det er den lille umage værd – særligt hvis man er fan af krydret, frisk thaimad.

Opskrift

 • Tom Ka paste (man kan købe sådanne breve i diverse thaibutikker, og det gør det meget nemmere)
 • 2 fed hvidløg
 • 1 stor stump ingefær
 • 1 frisk chili
 • fiskesauce
 • 3-4 limeblade (kan evt. undlades, men de giver en fantastisk smag)
 • 1 boulliontern
 • Bønnespirer
 • Forårsløg
 • 1 rød peberfrugt
 • Kinakål
 • Champignon
 • Koriander
 • 1/2 liter vand
 • Olivenolie
 • Mandler (valgfri topping)
 • Oystersauce (valgfri topping)

1) Hak chili, hvidløg, ingefær og limeblade fint 2) Varm olie op i en gryde og kom boullionternen i sammen med de hakkede krydderier 3) Svits ingredienserne 4-5 minutter og tilføj vandet 4) Tilføj nu Tom Ka pasten i sammen med et ordentlig sjat fiskesauce (smag til hen ad vejen) 5) Hak kinakålen, champignon, forårsløg og den røde peberfrugt og tilføj sammen med  bønnespirerne 6) Kog 6-7 minutter og smag til med fiskesauce og koriander

Valgfri topping: rist nogle mandler af i oystersauce og kom på suppen for ekstra CRUNCH!

Kapun kah!

English

These days i travel a lot. Actually, i barely get to do proper grocery shopping, so my fridge can shine bright, as it usually does! But hey – let’s not underestimate the meaning of food. It is not only a necessity – it is meditation, creativity and the highlight of every. single. day. I simply cannot compromise on what I eat – nor on the days, where I’m tired, exhausted and in time pressure. What I’m trying to say is, that there are no excuses for eating well.

I made this amazing thai soup in 10-11 minutes – I KNOW: 10-11 minutes! It really isn’t much more time consuming. Most important is to choose the right ingredients and spices. I had all of the ingredients at home, so it actually was just a freestyle that came out DELICIOUS! Don’t forget that cooking is about taste and feeling, so feel free to use whatever you already have in your fridge. As long as the spices are on point.

Recipe

 • Tom Ka paste (possible to buy in Thai shops, and it’s all worth it)
 • 2 cloves of garlic
 • 1 piece of ginger
 • 1 chili
 • Fish sauce
 • 3-4 lime leaves
 • 1 dice of broth
 • Bean sprouts
 • Spring onions
 • 1 red pepper
 • Chinese cabbage
 • Mushrooms
 • Coriander
 • 1/2 liter of water
 • Olive oil
 • Almonds (optional topping)
 • Oyster sauce (optional topping)

1) Cut the chili, garlic, ginger and lime leaves to small pieces 2) Heat up the olie oil in a pot and add the broth together with all the chopped spices 3) Quick fry the ingredients 4-5 minutes and add the water 4) Add the Tom Ka paste together with a big dash of fish sauce 5) Chop the Chinese cabbage, mushrooms, spring onions and the red pepper and add to the soup together with the bean sprouts 6) Boil for 6-7 minutes and season with fish sauce and coriander

Optional topping: roast some almonds in oyster sauce and add on top for extra CRUNCH!

Kapun kah!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

What to do 1 day in London