The longest ride

Tranquilo, Taipei!

Første stop på vej til Koh Lipe: Taipei. Fra startdestinationen, CPH lufthavn til Taipei tog det ca. 15 timer. Med lidt god underholdning i bagagen var de 15 timer hurtigt skredet forbi. Taiwan har aldrig været højt på min bucket list, men når muligheden for at opleve nye steder byder sig, har jeg altid ja-hatten på.

Taipei er frisk. Måske snarere hektisk. Mennesker kommer i stimer – lidt ligesom en dansende fiskestrøm i vandet, hvor alle følges i flok. Efter vi var landet og ankommet til vores Hotel i Taipei (lige ved lufthavnen), var det allerede eftermiddag. Vi ville ikke gå glip af at opleve den brøkdel af hovedstaden, vi nu kunne, så vi skyndte os ud. Jamil og jeg bed med det samme mærke i, at Taipei på mange måder minder om Hong Kong, hvor vi havde været i november. Byen er farverig, hektisk og pulsende. Da vi på et tidspunkt stod i et lyskryds og ventede på, der blev grønt for os fodgængere på den ene side, blev vi pludselig overhalet af fodgængere fra ALLE sider. Der blev åbenbart banet vej for alle fodgængere på kryds og tværs af side og vej på samme tid, mens bilerne tålmodigt måtte holde tilbage et par minutter. På et tidpunkt følte jeg mig rundtosset i Taipei i en mindre grad. Jeg klemte hårdere fat i Jamils hånd for ikke at blive væk.

Taiwanere fejrer åbenbart også jul i stor stil. Der var i hvert fald både julepynt, juletræer og julemarked midt i det 25 grader lune klima. Vi fortsatte ind i shoppingcenteret, Taipei 101, hvor vi skulle have en sen frokost. Køen til den velkendte dim sum restaurant, Din Tai Fung, var lang. Der var 30-40 minutters ventetid. For at slå tiden ihjel mens vi ventede på vores tur til at tygge, gik vi en tur i centeret og ind i Zara, hvor der var kæmpe udsalg. Til gengæld var køen til kassen længere end SAS’s bagage drop i juli måned. UD IGEN. Personligt er jeg ikke god til for mange mennesker. Af samme grund tager jeg heller ikke på festival.

Måltidet på Din Tai Fung var ok. Men heller ikke mere. Vi fik stedet anbefalet af en gut i Hong Kong (”Yo, this place is fucking BANGING!”), og da vi ikke nåde at prøve det dér, SKULLE vi nå at prøve det i Taipei. Jamils familie syntes, det var ganske fint, men Jamil og jeg telepaterede til hinanden, at Tim Ho Wan i Hong Kong nu var bedre – og billigere.

Efter nogle timer i det centrale Taipei med Jamils udmattede familie, kæmpede Jamil og jeg videre og tog metroen til en af de bedste nattemarkeder i Taipei – Shilin. Her tilbragte vi 2 timers tid i et orgie af street food og mokkende mennesker. Vi smagte alt fra fried squid with wasabi til bubble tea til grilled mushrooms til sweet potato balls til crêpes alt i alt til ca. 200 kr. Trætte tog vi en uber tilbage til hotellet på fulde maver og sind. Dagen efter gik turen videre til Kuala Lumpur.

____________________

English

First stop on the way to Koh Lipe: Taipei. It took approximately 15 hours to reach Taipei from Copenhagen. However, the 15 hours passed by quickly. Taiwan was never at the top of my bucket list, but I’ll rarely decline to experience new spots, if possible.

Taipei is fresh. Or rather hectic. Numerous of people are passing by every minute and somehow the faces become blurred. After our arrival to the hotel in Taipei (right next to the airport), it was already afternoon. We didn’t want to miss out on the fraction of Taipei, we had time to experience, and so we rushed out the hotel again. Jamil and I noticed, that Taipei in several ways reminded us of Hong Kong, where we had just been. Colorful, busy and pulsating! At some point I started to feel dizzy in Taipei, and I squeezed Jamils hand harder in order to stay close.

Apparently, Taiwanese also celebrate and welcome Christmas. We found Christmas decorations, Christmas trees and Christmas markets in the middle of the 25 degrees. We went into the shopping center, Taipei 101, where we would have a late lunch. The queue for the well-known dim sum restaurant, Din Tai Fung, was long. There was a 30-40 minutes wait. To kill those minutes, we went for a walk at the mall and into Zara, where there were huge sales. The queue, however, was longer than I could have imagined and quickly we bounced out again. Personally, I don’t enjoy too many people. For the same reason, I rarely join festivals.

The meal at Din Tai Fung was ok. But no more. We got the place recommended from a guy in Hong Kong ( “Yo, this place is fucking BANGING!”), and since we did not get to try it there, we absolutely had to try it in Taipei. Jamil’s family was satisfied about the meal, but Jamil and I agreed that Tim Ho Wan in Hong Kong was better – and cheaper.

After a few hours in central Taipei with Jamil’s exhausted family, Jamil and I continued the rush and took the subway to one of the best night markets in Taipei – Shilin. We spent 2 hours in an orgy of street food and pushy people. We tasted everything from fried squid with wasabi to bubble tea to grilled mushrooms to sweet potato balls to crêpes for the total price of approximately 1000 Taiwan Dollar (cheap!).

We took an Uber back to the hotel and fell asleep. The following day we went on to Kuala Lumpur.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The longest ride