4 days in Hong Kong

Must-eat places in Hong Kong

All pictures in the end.

Hong Kong er STEDET for gastronomiske oplevelser. For det første ligger verdens billigste Michelin restaurant i byen og derudover er Hong Kong en af de byer i verden med flest Michelin restauranter. På bare 4 dage nåede Jamil og jeg at smage byen tynd. Vi havde pænt travlt, men det gode er jo, at man kan dele, så man kan nå at smage mere. Stederne vi spiste var både steder, vi selv fandt, som vi havde fået anbefalet hjemmefra, som var på TripAdvisor og som lokale i Hong Kong guidede os hen til. Her er mine Must-Eat (& drink) steder i Hong Kong, som jeg varmt anbefaler:

 1. Tim Ho Wan $
  Tim Ho Wan er Dim Sum (kinesisk tapas) og er verdens billigste Michelin restaurant. Det er en kæde, og hver restaurant er lidt forskellig ift. indretning samt menu. Det fungerer således, at man får en seddel, hvor man krydser af, hvad man ønsker. Hver Dim Sum koster alt fra 15kr-40kr’ish, og man får MEGET for pengene. Jamil og jeg spiste her og blev mætte for mindre end 200kr.
 2. Din Tai Fung $$
  Endnu en Dim Sum Michelin restaurant. Din Tau Fung er en kæde, som er kommet fra Taipei i Taiwan. Vi nåede desværre ikke at spise her, men vi fik at vide fra en lokal gut, at Din Tai Fung var the shit! (muligvis bedre end Tim Ho Wan)
 3. Little Bao $$
  Little Bao er en lille, hyggeligt sted med festlig musik i et hipt kvarter med masser af barer og restauranter. De serverer bl.a. bao (dampede boller som burgere), trøffelfritter og ’drunken clams’, som er for vilde! Kom for mad og stemning – drikkelsen er standard. Der kan være ventetid for at få bord.
 4. Yardbird $$
  Yardbird er på samme gade som Little Bao og med Amerikansk karakter. Musikken er festlig og maden er en masse mindre retter, man vælger til deling. Endnu et sted med god stemning og mange cool mennesker. Prøv især deres goose liver on toast og KFC (blomkål). Drikkelsen her Der kan være ventetid for at få bord.
 5. Lily & Bloom $$
  Gode cocktails og en virkelig hyggelig atmosfære i baren. Her kan man også spise, men umiddelbart ville jeg komme efter cocktails dette lækre sted.
 6. Aqua Spirit $$$
  En af skybarerne i Hong Kong med en vanvittig udsigt over vandet og skyskraberne. Her kan man spise, men vi kom bare for en lækker cocktail sent om aftenen. Der spilles høj musik og stedet er yderst classy (og dyrt). En oplevelse i sig selv.
 7. Sinmei $$
  Sinmei er en te-cafe skjult på 5. sal i byen med en afslappet indretning. Sinmei har lækre kager og drikkelse. De gør sig særligt i Matcha, og de fleste kager er derfor grønne. Der er et stort udvalg af de sjoveste matcha-drikke for ikke at nævne te mm. Priserne er ligesom, hvis man gik på cafe i Danmark.
 8. Via Tokyo $$
  En kæde, som laver is (softice) på matcha og hojicha – det er ikke billigt for softice, men det er virkelig godt!
 9. Mammy Pancake $
  En ting man ikke kan undgå at støde på i Hong Kongs gadekøkkener er vaflerne (egg puffs). Et af de bedste steder til dette er lige ved siden af Via Tokyo. Her kan man få egg puffs med banan/choko, søde kartofler, matcha og kastanje. Snup en is og følg op med egg puffs!

_____________________

English

Hong Kong is THE place for gastronomical experiences. First, the world’s cheapest Michelin restaurant is in Hong Kong and second, it is amongst the cities in the world with most Michelin restaurants. Jamil and I really got to taste a lot of different foods and visit a lot of places. Our visits were based on recommendations, our own findings and TripAdvisor. Here is my list of Must-Eat and Drink places in Hong Kong:

 1. Tim Ho Wan $
  Tim Ho Wan serves Dim Sum and is the world’s cheapest Michelin Restaurant. It’s a chain so the restaurants might differ a might in interior and menu. Every Dim Sum costs around 15-50 HKD and you really get value for the money. Jamil and I had a proper meal here for a bit more than 200 HDK.
 2. Din Tai Fung $$
  Another Dim Sum Michelin restaurant. We got this place recommended from a cool local guy who told us that this place was the shit! (Perhaps even better than Tim Ho Wan). Unfortunately we didn’t get to try it, but this guy was really convincing.
 3. Little Bao $$
  Little Bao is a cosy, little place with a cool atmosphere and loud music in a hip neighbourhood with a number of bars and restaurants. Little Bao serves bao (steamed buns as burgers), crazy good truffle fries and drunken clams! (you have have to try those!). The drinks are pretty standard. There might be some waiting time for a table.
 1. Yardbird $$
  Yardbird is on the same street as Little Bao and has an American character. The music is festive and the food comes as different small courses (to share). Another place with a good atmosphere and cool people. Try the goose liver on toast and the KFC! You won’t regret. There might be some waiting time for a table
 2. Lily & Bloom $$
  Good cocktail and a really nice atmosphere in the bar. It is possible to dine here too, but I would recommend going for the cocktails.
 3. Aqua Spirit $$$
  One of the Sky Bars in Hong Kong with a crazy view worth experiencing! It is possible to eat here all day, but you can also just come in the late evening and grab a fancy cocktail and enjoy the view as we did. The music is nice and the place is very classy (and expensive).
 4. Sinmei $$
  Sinmei is a tea place hidden in the middle of the city on 5th floor. The interior is relaxed and earthy. The place serves really nice cakes and drinks mostly made on matcha (which i love!). They have a big selection of fun and interesting hot drinks you probably won’t try anywhere else.
 5. Via Tokyo $$
  A chain which makes really good ice cream (soft ice) made on matcha and hojicha. It’s a bit pricey for soft ice, but it’s really good!
 6. Mammy Pancake $
  A thing you cannot avoid stumbling upon in the street kicthens of Hong Kong is the waffles (egg puffs). One of the places to get them is here – right next to Via Tokyo on Haven Street. They have egg puffs with banana/chocolate, sweet potato, matcha and even chestnut.

Mammy Pancake

Via Tokyo

Drunken Clams at Lil’ bao

Sinmei

Lily & Bloom

Aqua Spirit

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 days in Hong Kong