Available in English!

4 days in Hong Kong

En 11 timers flyvetur er noget af en mundfuld for en tur på blot 4 dage. Ærligt talt har jeg heller ikke rejst så langt før for så kort tid. Indtil nu var det Thailand i februar i 6 dage, der lå nr. 1 på dén liste.

Da Jamil og jeg ankom til Hong Kong kl. 7 om morgenen efter en 18 timers lang rejse, var vi (eller snarere jeg) bombet. Hong Kong er jo 7 timer foran, så der bliver vendt lidt op og ned på det hele. Ingen tid til at sove! Vi tog fra Air Bnb lejligheden på Kowloon siden direkte ud og vandrede op til Victoria Peak, som er det famøse udsigtspunkt. Normalt har jeg en fin kondition, men turen derop dræbte mig! Vi slentrede op og ned af Hong Kongs gader i timevis, tog Star Ferry, smagte på besynderlige ting og sugede så meget til os, vi kunne. Om aftenen slog trætheden mig ud, og jeg sov igennem 11 timer.

De næste dage gik bl.a. med dét, Hong Kong er kendt for: mad og shopping! Der er ikke grænser for, hvad man kan spise og shoppe. Jeg vil komme med en liste af anbefalinger til spisesteder og shoppesteder i nogle følgende indlæg, da man ellers ’farer vildt’. Massage blev der også gjort plads til samt en tur ud til smukke Lantau Island, hvor jeg kunne mærke forskellen i luften, som jeg trak hele vejen ned i lungerne.

Hver aften kom vi hjem tidligst kl. 23, og vi konstaterede begge, at ingen af os havde brugt SÅ lidt tid ’derhjemme’ på en rejse som denne. Hong Kong er Asiens New York og byen er derfor altid on fire! 4 dage er knapt men nok, hvis man, ligesom os, er hyperaktiv og kan holde sig vågen på adrenalinen.

Efter min sidste tur til Atlasbjergene i Marokko, kan jeg endnu tydeligere se kontrasten i mennesker. Fra den fredelige, primitive berberkultur til en vanvittigt forbrugskultur og hyperaktivitet forstår jeg lidt bedre, hvordan kultur og mennesker gensidigt påvirker hinanden. Du får sjældent kvalitativ service og nærvær i Hong Kong, fordi der er så mange mennesker (helt præcist 7,2 mio.) og kulturen er et resultat deraf – tingene skal gå hurtigt og effektivt (who can blame them?).

Hong Kong er nuts – men værd at opleve! I mine næste indlæg vil jeg som sagt give en guide til shopping, spisesteder og things to do, så du er rustet, hvis du skal afsted.

Xoxo J!

___________________

English

An 11-hour flight is a big deal for a trip of only 4 days. Honestly, I have never travelled so far for so little time. Until now, my trip to Thailand in February of only 6 days was my ‘record’.

When Jamil and I arrived in Hong Kong at 7 am after an 18-hour journey we (or rather I) were really tired. Hong Kong is 7 hours ahead of Denmark so everything gets turned upside down. However: no time for sleeping! We went directly from our Air Bnb apartment on the Kowloon side and took the hike to Victoria Peak, which is the famous sight in Hong Kong. Normally, I don’t have any problems hiking but this one knocked me out! The whole day we just went up and down the streets in Hong Kong for hours, took the Star Ferry, tasted all sorts of weird stuff etc. In the evening I passed out and slept for 11 hours.

The next days were spent on the things Hong Kong is known for: eating and shopping! There are no limits to what you can eat and shop, which I will also make recommendations about in some later posts.
We also managed to get a massage, go to beautiful Lantau Island where the air is much cleaner.

Every night we came home at 11 pm at the earliest and we agreed that neither one of us had ever spent SO little time ‘at home’ on a trip before. Hong Kong is the New York of Asia and the city is always on fire! 4 days is not much but it’s enough if you are as hyperactive as we were.

After my last trip to the Atlas Mountains in Morocco I see the contrasts between people even clearer. From the peaceful and primitive Berber culture to a crazy consummation, speed and hyperactivity I understand a bit better, how people and culture are interdependently affecting each other. You rarely get a qualitative service and intimacy in Hong Kong due to the number of people (7,2 million) and the result is the culture – everything has to be quick and efficient (who can blame them?).

Hong Kong is nuts – but worth experiencing! My following posts will be guides for where to shop, eat and what to do in Hong Kong so you’ll be all set to go!

See you soon –xoxo J!

2 kommentarer

 • Hvor er det nogle fine billeder, Julia! Kommer helt til at savne Hong Kong – også selvom det er en hektisk by med masser af oplevelser liiige rundt om hjørnet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julia

   Tak Laura! Jeg savner faktisk ikke Hong Kong, selvom det var fedt at opleve. Jeg trives åbenbart bedst i bjergene med natur, stilhed og frisk luft! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Available in English!