Imorgen går turen til...

Marokkos magi og Touda Ecolodge

Udsigten fra vores ‘hjem’ som vi stod op til i 5 dejlige dage

Hele denne uge har jeg været så vanvittigt priviligeret at have tilbragt i Atlasbjergene i Marokko. Med 4 dages ‘varsel’ da jeg fik tilbuddet om at tage med, var det en af de mest spontane rejser, jeg har taget. Med Touda Ecolodge og ejeren Said som vores guide var vi en gruppe af 9 afsted sammen, hvoraf de fleste var rejsebloggere. Marokkoeksperten havde arrangeret turen for os, og vi var derfor i gode hænder (virkelig gode hænder).

Hvis ikke det havde været for det spontane tilbud, havde jeg faktisk ikke taget til Marokko lige foreløbigt. Jeg har – som mange andre – fået et indtryk af Marokko som en kommerciel og kaotisk størrelse. Hvad jeg har fundet ud af, er, at Marokko vinder på noget helt andet end det, man typisk associerer Marokko med. 4 timers kørsel fra Marrakech, som man nemt og forholdsvis hurtigt kan rejse til, er en helt anden verden. Atlasbjergene, som strækker sig over 2500 km gennem Nordafrika, byder på idyl og en stilhed, der sjældent kan findes. Efter 4,5 time i fly blev vi hentet og kørt i bil 5 timer øst for Marrakech til en bjerglandsby ved navn Ait Bougmez. Til alle vores overraskelse skulle vi bo blandt berbere i bjergene i et hus, det var placeret pænt oppe på en større bakke (som vi danskere forstår det bedst). Huset, som var bygget af Said og hans familie fra bunden, var en oase midt i Atlasbjergenes idyl. Udefra set var huset ikke meget anderledes end resten i området, men indendøre var det intet mindre end et hjem. Ægte marrokansk stemning, farvestrålende interiør og de dejligste køkkendamer, der biksede dagen lang.

Vores ‘hjem’img_3506

5 dage i Touda huset uden den mindste dækning og kontakt til den ydre omverden føltes som en detox for sjælen. Flere af bloggerne var frustrerede i starten, da bloggere sjovt nok ‘lever’ af deres internet. Da det gik op for alle, at det var en umulig opgave at sende en sms og komme på nettet, blev stemningen afslappet, fri og nærværende. Desværre er det svært at tage initiativ herhjemme til at detoxe fra nettet så lidt som et par dage, for det er overraskende energiladende. Jeg havde en energi og et overskud, som exploderede trods mange lange hikes, tidlige morgener og mange indtryk. Desuden sov jeg bedre, da jeg ikke lå tilbage inden sengetid med en utal af ligegyldige indtryk fra min telefon.

De 5 dage i bjergene gik med lange hikes, teceremonier og imødekommelsen af berbere og den meget anderledes kultur. Jeg vil senere på ugen give jer de bedste guldkorn og viden om berber-kulturen, som er vanvittigt fascinerende og kultur-chokerende for os herhjemme.

For nu vil jeg bare spice ordene op med nogle billeder fra området og dagene der. Flere indlæg om Marokko er på vej!


Teceremoni, som ikke skal undervurderes (heller ikke ift. mængder af sukker)

Lunch with a view! (Vores alles ynglingsguide Said i midten med den grønne jakke)

Said: “The impatient man will die”

2 kommentarer

 • Ej nogle fine billeder, Julia! Tak for en virkelig skøn tur 🙂 Marokko overraskede også os positivt, og det var fedt at opleve noget andet end Marrakech. Bjergene fik i den grad også ladet mig op, og det var virkelig lækkert at koble lidt af og glemme telefonen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julia

   Tak Laura! Og selv tak! Jeg tror, jeg fremover vil søge yderligere udenom det kommercielle – så kan man næsten kun blive positivt overrasket. Telefonen er ‘desværre’ taget i brug igen 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Imorgen går turen til...