Makedoniens magi

Kæmpe anbefaling: Damindra

FullSizeRender.jpg-1

For en uges tid siden blev jeg blæst bagud af dette sted, jeg først nu har opdaget. En af gutterne i min klasse fortalte, han arbejdede som kok på en japansk gourmetrestaurant, og jeg bookede bord til Jamil og jeg med det samme.

Første indtryk af restauranten var et moderne, rent men livligt udtryk. De store blomsterdekorationer og gulvplanter pynter på den skandinaviske sort/hvid-kultur. Samtidigt stod musikken lidt i kontrast, da bløde jazz-toner spillede i baggrunden, og gjorde oplevelsen yderligere tilbagelænet.

Efter vi blev taget imod, gik der ikke længe før selveste ejeren, Damindra, kom ud og hilste på os. Den sødeste, stolte mand fra Sri Lanka, som har lagt al sin sjæl i restauranten. Det er virkelig rart at komme et sted, der ikke er et resultat af en vis masseproduktion, hvor den personlige betjening underprioriteres. Damindra fortalte, at han havde rejst og udforsket verdens køkkener, men blev fuldstændig forelsket i det japanske. Det fedeste er så dette: Damindra er japansk gourmet men med flere karakteristika fra Sri Lanka, hvilket jo er den vildeste fusion!?

Trods de rene linjer, er Damindra en af de mest autentiske og ‘ærlige’ restauranter jeg har besøgt i København. Stort set alt stel er designet af ejeren, Damindra, spisepindene er lavet af træet fra det hus, han voksede op i i Sri Lanka, størstedelen af maden laves in-house fra bunden – også karryblandingen (dvs. selv kornene males og laves til karry fra bunden), hvilket jeg synes er ret sejt.

Anyways: MADEN!

Først og fremmest må jeg indrømme, at jeg kom for maden, men blev ekstremt positivt overrasket over de cocktails, Damindra bød på. Med hånden på hjertet var to af de cocktails, jeg fik, nogle af de bedste, jeg har prøvet, og oven i købet er den ene Damindras mormors opskrift. Den første vises også på billedet nedenfor og er bl.a. baseret på æble, rom og ingefær. Den anden, jeg var kæmpe fan af, var lavet på friske hyldeblomster (det kunne smages) og en lidt anderledes mynte (funderer stadig over hvilken slags).

Jamil og jeg sad knap 4 timer i glædens sky med jævnligt selskab fra Damindra og hans historier, da vi bestilte en tasting menu hver, som vistnok består af 9 forskellige tastings til 750 kr. pr. pers.. Alle disse tastings og kombinationer er udtænkt af Damindra, og man kan tydeligt smage grundigheden. Flere af retterne er en vis fusion af japansk og sri lankansk, så sandsynligheden for at prøve noget nyt, er stor.

Jeg vil ikke beskrive hele tastingmenuen, for så ødelægger jeg overraskelsen , men nogle af favoritterne var:

  • Laksesashimisalat med wasabicreme på avocado
  • Tun tatar med avocado, basilikum, karse, mandler og en vanvittig shisosauce
  • Desserten – mangololly (som bærer præg af Sri Lanka), dybstegt grøn te-is med crumble samt en chokoladeis med en nutella-banan rulle

Gourmet behøver ikke være en masse uforstående ord, ingredienser og kombinationer – her gælder det 100% om de bedste råvarer og at mest muligt er lavet fra bunden. Jeg er virkelig begejstret for Damindras autencitet, jordnærhed, ærlighed og overskud samtidigt med det sindsygt høje gastronomiske niveau.

Både Jamil og jeg var enige om, at det var en af vores bedste restaurantoplevelser i København, og det kan varmt anbefales. Jeg ved godt, dette indlæg var en af de længere anbefalinger, men der var virkelig også meget af skrive om!

Off you go, når du eller en anden fortjener at blive forkælet <3

Damindra, Holbergsgade 26, 1057 København K

IMG_3134.JPGIMG_3133.JPG IMG_3132.JPG FullSizeRender.jpg IMG_3136

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Makedoniens magi