Imorgen går turen til...

Makedoniens magi

IMG_3050

“Wow” – jeg ved ikke hvor mange gange, det er kommet ud af min mund på de her 4 dage i Makedonien. Faktisk ved jeg knap nok, hvor jeg skal starte. Det her indlæg bliver lidt længere end de andre, fordi jeg har så meget, jeg gerne vil dele med jer, og som jeg selv finder meget interessant!

Først og fremmest; sikken (positiv) oplevelse hele turen har været. At rejse til en destination, hvor man ærligt talt INTET har hørt om, kender ingen, der har været der og derfor ingen forestillinger eller forventninger har, gør, at man er ekstremt åbensindet. Med hånden på hjertet bidrager det velnok til generelt mere positive oplevelser.

Lidt om Makedonien:

  • Landet er omringet af Grækenland, Bulgarien, Kosovo, Serbien og Albanien.
  • Sproget, Makedonsk, minder meget om serbisk og er et slavisk sprog, dvs. jeg kan forstå overraskende meget! (fra mit russiske)
  • Størstedelen af Makedonerne er ortodokse kristne, mens der også er nogle muslimer – typisk Albanere og Tyrkere.
  • Der er ekstremt mange kirker i landet – bare i Ohrid, hvor vi startede, er der 365 kirker(!)
  • Makedonien er sindsygt…. nej, ikke bare sindsygt. Altså – VIRKELIG VANVITTIGT billigt! Det er det billigste land, jeg har været i, tror jeg (muligvis udover Vietnam og Indonesien)
  • Makedonere er generelt et rigtig sødt folkefærd, og man føler sig sjældent utryg.
  • Her er virkelig nogle oversete perler, hvad angår natur mm.
  • Man tager IKKE til Makedonien for at shoppe (suk)
  • Maden er….mums

Første dag tog vi direkte fra Skopje lufthavn med bussen til Ohrid, som er 3 timers kørsel sydpå. Det var ret simpelt med transport for ikke at nævne den absurde pris (ca. 80kr tur/retur pr. pers.). Her havde vi 2 overnatninger, som vi tilbragte hos hos et par, der udlejede på AirBnb (2 overnatninger i centrum kostede knap 300kr i alt!).

Ohrid er fuldstændig fantastisk – muligvis en af mine ynglingsbyer i Europa. Der er en overdådig hygge, idyl og ro, som bl.a. udtrykker sig i søen, bjergene og de mange frugttræer. Her kunne jeg snildt plukke en håndfuld friske figner (ynglingsfrugt, mmmh), på en gåtur – og jo, de smagte fantastisk. Derudover er der mange, der dyrker druer i deres indkørsler og generelt er der massevis af lokalt, velsmagende frugt og grønt.

Som tidligere nævnt, er der 365 kirker i byen (og den er ikke stor) – vi nåede at se et par stykker, men ellers brugte vi tiden på at gå rundt i området, naturen samt bade i søen. Jeg ved, der også ligger en lufthavn i Ohrid – i hvert fald er det en stor anbefaling værd – jeg skal tilbage!

IMG_3053 IMG_3051 IMG_3054 FullSizeRender-2IMG_3070IMG_3083 IMG_3067IMG_3065 IMG_3064IMG_3062 IMG_3061 IMG_3059Efterfølgende tog vi til Skopje – Makedoniens hovedstad. Her vil jeg egentligt ikke kede jer for meget, for der er ikke noget at komme efter. Kedelig by, som bruger alle sine penge på ‘2014’ projektet, der ‘fornyer’ byen og opstiller en masse statuer her og der. Det er synd, for det er åbenbart for at hvidvaske en masse penge, eftersom Makedonien ikke er det mindst korrupte land, desværre. De prøver nok også at ‘være med på moden’ med dette projekt, men det er vist jævnt mislykket – efter 5 timer, vidste vi ikke, hvad vi ellers skulle lave i byen. Pengene kunne med fordel være blevet brugt på at forbedre landets tilstand og fokus på turisme.

IMG_3094-1 IMG_3095-1 IMG_3096-1 IMG_3093IMG_3098

Til gengæld er den anden perle, jeg vil dele med jer, i nærheden af Skopje, hvorfor det alligevel ikke er helt dumt at tage et smut hertil. Matka Lake er kun 17km’ish væk, men byder på den vildeste idyl! Vi trekkede til tops, sejlede og nød ellers bare den rene luft. Vores guide var vores AirBnb gut, så vi var ret heldige med det.

IMG_3049 IMG_3108 IMG_3109 IMG_3112 IMG_3110 IMG_3111 IMG_3099 IMG_3069 IMG_3068

Sidste ‘tip’ (og muligvis det vigtigste) – maden er smuk! Deres råvarer er i sig selv så modne og friske, at maden umuligt kan smage dårligt. En Sopska salat (den nationale salat med tomtat, agurk, løg og revet ‘hvid’ ost) er i sig selv ekstremt delikat. De kan fås overalt og koster omtrent 15kr. Derudover bruger de masser af zucchini, aubergine og peberfrugt i deres madlavning. Hver gang Iben og jeg gik ud for at spise (gode steder, vel og mærke) blev det i alt 60-120kr – både for flere retter samt drikkelse. JEG ER FAN

Anyways, jeg håber jeg har vækket jeres nysgerrighed lidt – der er så mange smukke steder i verden, vi knap nok kender til. Her er altså virkelig noget at komme efter for meget få penge (jeg har fx. brugt mindre end 2000 kr på 4 dage med fly, overnatninger, transport og ingen kompromiser, hvad mad eller noget andet angår). Off you go!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Imorgen går turen til...