Pics from Paris

Få ‘råd’ til at rejse mere

IMG_1805

Las Terrenas, Den Dominikanske Republik (2016)

“At rejse er at leve” – sikken kliché, som er lige i øjet! Det er jo ikke alle, som føler, at livet er at rejse, og desuden er der selvfølgelig more to life end at rejse. Men helt ærligt – kan man blive klogere på verden og sig selv, blive mere stimuleret, få flere oplevelser og føle kontrasterne mere, end når man rejser? Det er nogle fandens gode undskyldninger for at rejse (hvis man overhovedet har brug for undskyldninger til dét).

Jeg er ikke vokset op med at rejse meget – mine forældre havde ikke ressourcer nok til at tage på sommerferie og vinterferie hvert år. Hvis vi var heldige, kom vi til de varmere kroge om sommeren, og ellers rejste vi primært til Ukraine, hvor mine forældre er fra. Fra teenageårene har det dog ændret sig drastisk. Så snart jeg kunne, begyndte jeg at rejse. Det er nok gået lidt over gevind de seneste par år, hvor jeg har i gns. har rejst hver 2./3. måned. Jeg møder ofte folk, der ligefrem bliver overraskede over at se mig i Danmark – og flere fra entreprenør-design (min sidste uddannelse) blev overrasket over at se, jeg havde fået mit eksamensbevis. Min pointe er, at på trods af, man er studerende, ikke har en frodig bankkonto eller noget tredje, kan man sagtens tage ud og se verden – her er mine erfaringer og råd til, hvordan:

  • Brug billigere og mere lokale alternativer til det traditionelle – AirBnb i stedet for hotel, BlaBlaCar i stedet for fly (hvis muligt) eller hvad man ellers kan finde – mulighederne er uendelige, så længe man er åbensindet 🙂
  • Opsøg det lokale, som ofte er meget billigere – TripAdvisor og andet lign. peger alt sammen i retning af mere ‘oplyste’ steder – prøv i stedet at spørge de lokale på stedet, hvor menukortet måske ikke engang er på engelsk.
  • Tag til mindre åbenlyse destinationer – Ja, jeg har også været i Rom, Paris, New York og Thailand men ligeså det modsatte. Destinationer som Montenegro, Slovenien og Polen er garanteret undervurderet men har ligeså meget at byde på OG er billigere!
  • DIY – Hvis du virkelig gerne vil afsted, men ingen i din omgangskreds kan/vil, så overskrid dine grænser, vær egoistisk og tag afsted selv! Man møder nye mennesker meget hurtigere, når man rejser alene, og føler sig derfor ikke alene, som man ellers frygter. Desuden skal du ikke indrette dig efter andres planer 😉
  • Sig ja – Hvis der kommer nogle underlige og uforudsigelige muligheder for at se noget af verden billigt/gratis: afsted! Ud fra min erfaring har det været nogle af de sjoveste tider, når jeg har sagt ja og bare taget afsted!
  • Vær spontan/fleksibel – uden for højsæson er priserne så meget mere medgørlige. Self. har man arbejde og skole, der skal passes, men hvis det er en forlænget weekend til et random sted i nærheden/Europa, så går 1 eller 2 dage væk fra bænken nok.
  • Udnyt dit netværk – Og skab dit netværk! Hver dag er der mulighed for at møde nye mennesker fra spændende steder og få dem i dit netværk. Det hjælper på det, hvis man kan bo lidt gratis hos nogle i det pågældende land. Ellers er der altid CouchSurfing.
  • Kombinér og multitask – Hvis du er i en større skrivepriode på studiet, så kombiner det med en rejse og skriv i mere eksotiske omgivelser. Det kræver naturligvis en portion selvdisciplin, men mon ikke den kan findes?
  • Prioriter – næsten alt handler om prioritering, så hvis du vil, er du så priviligeret, at du kan. Byt et par vagter, tag nogle flere senere, læs pensum før, drop de dyre sko, whatever! Muligheder, muligheder, muligheder!

Jeg tror virkelig,

DSC_0223

Singapore (2013)

DSC_0445 (1)

Bali (2013)

IMG_1582

Curacao (2016)

IMG_7854

Brussels (2015)

IMG_6784

Sardinien (2015)

IMG_0004

Nice (2015)

IMG_7578

Tyrkiet (2015)

DSC_0445

Vietnam (2013)

Polen (2016)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pics from Paris