4 dage i Polen

WOW for vegan!?

IMG_2421

Jeg vil gerne lægge ud med at fastslå, at jeg hverken er vegetar eller veganer. Jeg er derimod kæmpe fan af at gøre alt med måde, være åben for det nye og være et ‘fleksibelt væsen’.

Jeg er ikke den store kødspiser, men hvem har ikke lyst til et stykke saftigt, mørt og smukt kød en sjælden gang? Til gengæld er det utroligt, at dette stykke kød snildt kan erstattes med en vegansk version, der ikke bare er bedre for kroppen og omverdenen, men som også smager FOR SINDSYGT!

Jeg har igennem tiden prøvet lidt forskellige veganske og vegetariske burgere, men de har ofte været tørre og kedelige. Desværre giver dét jo ikke en lyst til at fortsætte med at tage de veganske/vegetariske alternativer. Heldigvis har jeg fået vendt op og ned på lige præcis dén følelse. Ovenstående billede er en vegansk burger fra Souls, som er fuldstændig fantastisk! Den er oven i købet i min top 5 over de bedste burgere, jeg har smagt. Bl.a. lavet med karameliserede løg, trøffet/aioli dressing og søde kartofler, bliver denne burger til en klar favorit. Jeg er overbevist om, at selv kødelsker (bl.a. min kæreste, som nægter at spise flere veganske burgere med mig) vil digge denne basse.

Souls ligger på Østerbro og er åbnet af to australske gutter. Konceptet er totalt økologisk, vegansk men vigtigst af alt: VELSMAGENDE! Man kan få alt fra matcha-coconut iced latte, til acaibowls, cashewyoghurt, sandwiches til denne burger. Staffet er så sød, indretningen er let og luftig, der er masser af siddepladser uden for og så kan man virkelig spise med god samvittighed uden at føle, man går på kompromis.

Man kan finde Souls på Melchiors Plads 3, Østerbro. Giv det et skud – uden at være fanatisk eller sætte nogle i bås! 🙂

Dette indlæg er hverken sponsoreret eller betalt – ligesåvel som mine andre anbefalinger.

6 kommentarer

 • Gemma karlsen

  uhh ser lækkert ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SK

  haha, synes nu ikke, at hverken veganere, vegetarer eller kristne er “fanatikere” eller “sættes i bås” – synes, det er lidt skævt formuleret

  men SOULS er utroligt lækkert! der måtte meget gerne komme flere australsk inspireret caféer til DK – de har virkelig styr på tingene dér “down under” (y)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julia

   Hey there! Tak for din kommentar! Først og fremmest, fra en fluekneppers og ordkløvers perspektiv, så står der “…eller er i nærheden af” – og i for for sig vil jeg mene, at ligeså snart man betegner sig selv for at være noget, sætter man automatisk sig selv i bås (or at least gør andre mennesker det for en). Det er ikke nødvendigvis noget negativt, men det er lige en essentiel detalje at få med, nu hvor emnet er en vegansk biks 😀 til gengæld er det lækkert, vi er enige om SOULS – lad og sprede ordet og få flere grønne sjæle 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • SG

   du skriver, at “ligeså snart man betegner sig selv for at være noget, sætter man automatisk sig selv i bås” – ud fra den teori er alle jo sat i bås, da jeg tror, de fleste mennesker identificere sig selv med noget på den ene eller den anden måde; at du (eller jeg) fx ikke er veganere sætter vel derfor også os i bås, og folk dømmer os (på den ene eller anden måde) for dét. derfor synes jeg, det er skævt formuleret, at du skriver/mener, at du ikke “er noget”, der kan “sættes i bås” og skaber en direkte distance mellem dig selv og veganisme, kristendom, osv

   at du ikke mener noget negativt med det, lyder da godt, men derfor, igen, mener jeg netop, at begyndelsen at dit indlæg er skævt formuleret, da du antyder, at veganere, vegetarer og kristne (ved ikke lige hvorfor, de nævnes) er fanatikere, der af den grund “skal” sættes i bås – at du måske ikke mener dette direkte, kan jeg ikke sige noget om, men synes bare, det er en smule modsigende, haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julia

   Jeg forstår hvad du mener, men pointen i dette indlæg er så og simpelt at give det nye og uvante en chance, eftersom dét, fx at være veganer (i denne kontekst) hurtigt bliver sat i en kategori, som du også selv siger. Og jep, vi hører vel i bund og grund alle til nogle ‘båse’, fordi vi hverken kan være alt eller intet, men som nævnt, handler dette indlæg netop om at distancere sig fra sin bås – og dermed har du ret. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julia

   Til gengæld har jeg nu – af ren respekt for dig andre som dig, der sætter spørgsmålstegn ved samme – ændret i teksten, således diskussionen om hvem der er fanatikere, bliver sat i bås og andet subjektivt, kan hvile i fred. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 dage i Polen