smut-sygdom saft

5 råvarer der øger fedtforbrændingen

Jeg synes det er vigtigt at påpege, hvor vigtigt det er at vælge den rigtige mad, hvis man vil slanke sine lemmer lidt fremfor at afskære og reducere sine portioner gevaldigt. Man kan spise lidt af forskellig mad, der feder meget eller meget af mad, der feder lidt. Dog bringer jeg lige en kliché på banen: alt med måde. Her er 5 forskellige råvarer, som jeg er ret så glad for, der oven i købet øger fedtforbrændingen.

Grape øger stofskiftet og hjælper til at krudte kalorier af. Derudover har grape (overraskende) et højt fiberindhold, som hjælper med at stabilisere blodsukkeret.

Selleri indeholder færre kalorier og hjælper med at forbrænde mere, end man har spist (det får altså én til at gå i minus på vægtfronten). Størstedelen af selleri består af vand, men smager dog meget karakteristisk. En god ide er at hakke selleri i fine stykker og komme i salat, så smagen ikke bliver for harsk og gennemtrængene.

Avocado er ‘fed’ men bidrager i meget høj grad til fedtforbrænding i kraft af de monoumættede fedtsyrer, som øger stofskiftet og beskytter cellernes energiproducerende funktion. Derudover sænker avocadoerne kolesteroltallet, hjertesygdomme og gavner faktisk også hår og øjne. Avocadoer er relativt neutrale i deres smag og kan efter min mening hverken kategoriseres som frugt eller grøntsag, da de går lige så godt i smoothies som i salater osv. (Jeg skal iøvrigt stadig øve mig på ikke at sige ADVOkado)

Laks er på listen pga. det høje indhold af omega-3 fedtsyrer, som regulerer stofskiftet. Fedtsyrerne har en indflydelse på leptinniveauet (leptin er et vægtregulerende hormon). Omega 3 produceres ikke naturligt i kroppen og må derfor indtages med fede fisk som laks. Og hvem elsker ikke laks!?

Kaffe og dens virkninger har været meget omdiskuteret, men i snakken om fedtforbrændende råvarer, er den ganske udmærket. Koffeinen i kaffe øger hjerterytmen, som gør, at blodet kræver mere oxygen og derved flere kalorier. Som meget andet, skal kaffe drikkes med måde ifølge min filosofi. Èn kop om dagen af og til er nok for mig. Må nok indrømme, jeg er meget større fan af grøn te, som også har en fedtforbrændende effekt og iøvrigt mange andre gavnlige virkninger.

 

 

1 kommentar

  • Sofie

    Cool. Godt valg af råvarer 🙂 Forglem dog ej at stærke krydderier også øger forbrændingen. Og at kroppen kan vænne sig til koffeinholdige drikke og den forbrændingsstimulerende virkning, hvis det drikkes jævnligt, bliver det uklart, hvor stor og holdbar effekten er. En kvart teske kanel om dagen er også godt, det stabiliserer blodsukkeret, sænker kolesteroltallet og øger forbrændingen. Men alt med måde det ved vi jo alle <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

smut-sygdom saft