Scarpettas månedsmenu (MUMS!)

6 tips til at holde dig slank og glad (måske noget du ikke har hørt før)

slank

All right. Nu er jeg et par gange blevet bedt om at lave et indlæg, der omhandler slanketips og diverse. Jeg gør det gerne, men det er vigtigt for mig at påpgege, at man ikke skal blive fanatisk omkring emnet. God mad vil ofte indholde et højt fedtindhold, og det gør såmænd ikke noget. Desuden er man blevet lidt hjernevasket af denne omfattende sundhedstrend, hvis man ikke kan sige JA TAK MAND til et stykke kage i ny og næ. At pleje og passe på sig selv omhandler også at forkæle sig selv og lade endorfinerne danse, som de skal.
Af og til spørger folk mig om, hvordan jeg kan holde mig slank, når jeg kværner så meget mad (særligt kage). Træning 3 gange om ugen er naturligvis en del af det (20% ca.) men maden spiller resten af rollen. Her er mine tips til de nysgerrige (og smukke, husk det!):

 • Start dagen med et relativt stort glas vand (evt. med citron) – det lægger en ok bund fra start af, så man ikke overspiser. Desuden er det dokumenteret, at det kan øge forbrændingen resten af dagen, hvis det gøres jævnligt.
 • Mælk er en dansk sygdom. Selvom der er højt indhold af calcium og det smager bra, er mælk langtfra det sundeste. Laktosen bliver omdannet til glukose i kroppen, da kroppen oprindeligt ikke kan ‘tage imod’ laktose. Dem der er laktoseintolerante mangler disse ‘laktaseenzymer’.
 • Man hører meget, at brød (særligt lyst) skal undgås, hvis man vil slankes. For nogle er det sværere end andre, da en rugbrødsmad er nem lige at spise, og det er billigt med pålæg osv. En måde man kan fortsætte med at spise madder og ikke gå glip af sin pålæg er at erstatte brød med hjertesalatblade. Det virker super fint og er betydeligt mere kaloriefattigt!
 • Den her er vigtig: husk at skelne mellem rigtig mad og slik. Pizza, Gordon Bleu, Lasagne, Biksemad mv. er lækkert men kan ikke kategoriseres som ‘clean food’. Hvis man spiser sundt (rent kød, masser af grønt, morgenmad der ikke består af toast og cornflakes), så er der meget mere plads til snask. Man kan sige, der kommer en vis balance, og det ene kompenserer for det andet.
 • Stop så vidt muligt med at spise noget efter kl 21 – jeg har selv prøvet det, og det hjalp faktisk lidt.
 • Den her lugter måske lidt af kliché, men: vær glade for jer selv og STOP nu med at sammenligne jer med alle dem på Instagram (og dem der har mange følgere). Nogle af dem med mange følgere har brugt rigeligt tid på de sociale medier med at poste de helt rigtige ting, så segmentet falder i (jeg falder da også i segmentet af og til). Men det giver da i sidste ende mere værdi at nyde det givne øjeblik fuldt ud i stedet for at have fokus på billeder og post hver dag. Og hvis man ikke er fotogen, så kan man stadig være en perle i virkeligheden (hvilket er langt federe!?).
  Anyways; man skal ikke stræbe efter ligne andre og andres kroppe, når man har en uniqueness i sig selv, som en masse andre sikkert bliver inspireret af. Desuden skal man sammenligne med sin egen krop og egne resultater, hvis man stræber efter forandring – og ikke andres.

God dag! xoxo J

9 kommentarer

 • Kristine

  Super fed blog du har og hvor er du dog smuk!
  Fandt din blog da Sarah Louise roste den og linkede til den, så nu har du vist en ny fast læser 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kristine, tak for ordene! Ja, det fandt jeg ud af 😉 god fornøjelse med at læse den, og hvis du har ideer og inputs, hører jeg dem gerne!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sally

  hej, jeg vil egentlig gerne lige høre dig om du vil mene at rugbrød er dårligt hvis man skal tabe sig? og hvad mener du om havregryn med mælk eller havregrød lavet på vand? skal man skære ned og spise skyr i stedet?

  synes der står så meget forskelligt på nettet.
  er slank i forvejen, men prøver at tabe de sidste kilo (hvilket er noget af det sværeste) men mad fylder meget, så ville være rart hvis du gad at svare på mine spørgsmål 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sally,
   Rugbrød er ikke decideret dårligt. Og grunden til, der står meget på nettet, er fordi, det altid vil afhænge af den enkelte person. Hvis du tjekker op på sundhedssystemet “ayurveda”, så kan du prøve at vurdere, om du er vata, pitta eller kapha. Hvis du gør det, kan du meget bedre finde ud af, hvad der er godt for lige præcis dig og ikke en masse overfladiske råd. Umiddelbart, hvis du i forvejen er slank, skal du ikke skære rugbrød væk. Det er trods alt fyldt med fiber og gode fedtsyrer (hvis det er kernerigt). Men der er mange alternativer. Hvis du tænker morgenmad, så tjek evt mit indlæg om havregrød (klart sundest på vand). Tror du kan blive positivt overrasket og måske endda lidt afhængig. 😉 håber det var ok svar. xoxo J

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig god blog med lækre opskrifter! 😀

  Jeg er så enig med dit tip om rigtig mad! Det er virkelig vigtigt at huske på mad som næring til kroppen. Hvad har din krop brug for at klare dagen og hvordan giver du den bedst de rette forudsætninger for det = rigtig mad! 😀

  – Annawarrington.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hej Anna, tak for ordene! Fedt du er enig. Det er jo ikke en selvfølge for andre.
   Desuden var det også for at komme med nogle lidt andre tips end dem, man allerede har hørt masser af gange.
   God dag! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke Brenøe

  Hej!! Super god blog med masser af inspiration! Skulle du måske ligge inde med en god opskrift til en slags tomatsuppe? Som ikke bare er sådan en kedelig en 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lærke, takker mange gange! Tomatsuppe: ikke lige på stående fod. Må indrømme, at jeg selv heller ikke har smagt mange gode tomatsupper i mit liv 😉 hold øje med bloggen, så bikser jeg en innovativ tomatsuppe til dig asap!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lærke,
   Jeg har nu personligt udviklet en tomatsuppe til dig og lavet den på video, så det bliver så nemt som muligt. Håber du godkender, xoxo 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Scarpettas månedsmenu (MUMS!)