Homemade granola

sund appelsinkage (uden lyv)

Processed with VSCOcam with f2 preset

Er der nogle, der ikke kan lide kage!? Den eneste detalje er blot, at man helst ikke vil overdrive, da det er de færreste kager, man kan spise med god samvittighed. Jeg, om nogen, kan ikke sige nej til kage men med den her sunde appelsinkage, behøver jeg det heller ikke -YES! kun ca. 65 kcal pr. stk (uden frosting), og utroligt nem at gå til som bonus

Ingredienser:

 • 2 mellem/små øko appelsiner
 • 3 æg
 • 100g mandelmel
 • en håndfuld hakkede mandler
 • 70g sukrin/stevia (ellers er en masse akaciehonning eller brun sukker også ok, no worries)
 • 1 tsk. bagepulver
 • et nip salt
  Og hvis man ønsker lidt mere snask:
 • 100g flødeost naturel
 • flormelis
 • 1 lime/citron

Kog appelsinerne i ca. 1,5 time, lad dem derefter køle lidt af. Appelsinerne blendes hele til en pure, hvorefter de 3 æg tilsættes og blendes med. Ved siden af laves den tørre masse bestående af mandelmelet, bagepulveret, de hakkede mandler, sødestoffet (hvad end man har valgt) og den smule salt. Til pureen tilsættes den tørre masse, som røres sammen. Massen kommes i en springform med bagepapir under, og i en ovn på 170 grader i 45min. I mellemtiden kan man lave frostingen, hvor ingredienser blot blandes sammen og stilles i køleren (dette er ikke nødvendigt, blot et prik over i’et). Iøvrigt er appelsinkagen bedre dagen efter 😉

God bagelyst- og samvittighed!

 

8 kommentarer

 • natasha

  Lyder lækkert. Hvor mange stykker skal den deles i, for at være 65 kcal stk? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • det kommer an på, hvilken type form, du har bagt kagen i. ca samme str som på billedet, men det behøver ikke være så punktligt. Pointen er, at det i bund og grund er en ganske usund kage sammenlignet med andre. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Er det hjemmelavet mandelmel der er brugt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu spørger jeg dumt, men hvordan koger du appelsinerne? Er i vand og skal noget af vandet så bruges eller hældes det bare fra? Skal de skæres over inden du koger dem? 3 dumme spørgsmål fra en der virkelig har lyst til at lave din lækre kage 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er skam ikke et dumt spørgsmål. Da jeg opdagede, at appelsinerne skulle koges, synes jeg godt nok det lød besynderligt. Men man bliver overrasket over resultatet! Vand så det dækker appelsinerne (hele, dvs. ikke skær dem over eller noget) og efter kogningen, hældes alt vandet fra. Husk de lige skal køle lidt, inden du blender dem. Bon appetit! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Skal skrællen også blendes med?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Homemade granola