Gipsys batat suppe (Livretten)

Homemade granola

Processed with VSCOcam with f2 preset

Søndag morgen = brunch. Granola til brunch = hallelujah! Jeg var i Emmerys den anden dag, da jeg så, de solgte ‘hjemmelavet’ granola. Men 59kr…. Desuden er det sjovere selv at stå og fumle med. Granola er jo ikke raketvidenskab, men det kræver dog de rigtige ingredienser, før det bliver noget andet end blot en dagligdagsmüsli. Granola er selvfølgelig ikke kaloriefattigt, da der er nødder, tørret frugt og havre i, men det er bestemt heller ikke usundt! Müsli, som kan købes, har ofte et højt sukkerindhold, hvorfor det går hen i den usunde ende. Granola er lidt mere uskyldig.

Ingredienser:

 • Mandler
 • Grovvalset havre
 • Græskarkerner
 • Solsikkekerner
 • Tørrede bær/frugt (evt. gojibær, finhakkede dadler eller hvad du bedst kan lide)
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk stødt ingefær
 • 1 tsk stødt kardemomme
 • Akaciehonning
 • Kokosolie
 • 1 dl vand

Alle de tørre ingredienser kommes i en pose/stor skål og blandes godt. Derefter tilføjes de våde ingredienser (olien og honningen kan med fordel kommes i samme bøtte og opvarmes kort, så det bliver flydende og medgørligt). Fordel granolaen på 2 bradepander og kom i ovnen på 180 grader 10-15 min. (HOLD ØJE). Husk at lade det afkøle på en bradepande, inden det kommer i glas, så det ikke mister sin sprødhed.

Vældig, vældig simpelt og vældig, vældig lækkert. I sidste ende er hjemmelavet bare bedst. God søndag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gipsys batat suppe (Livretten)