Bananpandekager – du dør af at drukne i dit eget savl

Costumize din skyr

IMG_0269

 

Skyr (mens andre kalder det ?skir?) er blevet ret så populært indenfor det sidste års tid bl.a. grundet dens høje proteinindhold. På trods af vi i Danmark har relativt mange varianter af skyr i butikkerne sammenlignet med andre lande, synes jeg alligevel ikke, udvalget er stort nok. Desuden bliver det ofte dyrere at købe, så snart det ikke er den klassiske skyr naturel. Så umiddelbart er det her til skyrtosserne, som har kedet sig lidt.

Man laver en kompot eller masse (ca. en fjerdedel af, hvor meget skyr man skal have) ud af den frugt, man ønsker, skyren skal smage af, og så blander man det sammen?.. Sætningen er ikke længere, slut, punktum, finito.

Særligt gode frugter at benytte:

–       Alle bær (frosne er udmærket)
–       Mango
–       Sharon
–       Fersken/nektarin

Den givne frugt blendes med en (stav)blender og sødmes med akaciehonning og evt. vanilje, TADA! Så kan man købe 1L skyr og få 10 portioner med 10 forskellige smage, hvis man ikke gider og slubre noget, der minder om creme fraiche i sig, i en uge. Hapz!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananpandekager – du dør af at drukne i dit eget savl