Goodbye Gipsy, hello InspectorLUX

AXA Müsli vs. Granola

(Sponsoreret men 100% egen mening)

“Hvad er forskellen mellem müsli og granola?” stod der på sedlen, der kom med posten sammen med AXA’s nyeste müsli og granola, som jeg skulle afprøve.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg plejer at lave min egen granola, mest fordi der ofte gemmer sig oceaner af sukker i dét, man kan købe. Det er ikke altid nemt at være sund, som man vil, når man hapser det første på hylden. AXA har til gengæld sammenbikset 2 forskellige granola og 2 forskellige müsli som alle sammen ikke har tilsat sukker.

Jeg har afprøvet Müsli med brombær, daddel og quinoa samt granola med kakao, mandel og blåbær på min egen røde smoothie bowl (opskrift her), samt grønne smoothie bowl (opskrift her), og her er min ærlige mening:

  1. Granolaen har meget knas og substans, og de små tørrede blåbær pynter på på det. Man kan godt fornemme, der ikke er sukker i, så man kan nemt lave ‘søde’ smoothie bowls, uden at man får diabetes af sin morgenmad.
  2. Müslien har nogle meget fine ingredienser, men fornemmes lidt tør. Havregrynene, som iøvrigt er lyserøde pga. rødbede, kan godt mangle noget saft. Derfor vil jeg fx. ikke spise müslien på græsk yoghurt men derimod mere ‘flydende’ baser som fx. smoothie bowls, mandelmælk, A38 osv.
  3. Jeg synes, det er dejligt, der endelig er nogle, som laver ovenstående uden tilsat sukker. Særligt når det alligevel har en god smag, og man derfor ikke føler, man mangler noget.
  4. Jeg er dog mest til min egen granola – den er lige, som jeg kan lide den med de rigtig krydderier, frø og nødder. Til gengæld, når man har travlt eller ikke har 80kr til at sammenbikse en portion hjemmelavet granola, kan jeg særligt anbefale kakao, mandel og blåbær granolen fra AXA! De koster iøvrigt 38.95kr og kan hapses i Bilka, Føtex, Kvickly og Super Brugsen.

Ps. forskellen på müsli og granola er, at granolaen er ristet/bagt i noget fedtstof, som gør den mere sprød. Dvs. bearbejdelsen er forskellig, hvilket naturligvis har indflydelse på næringsindholdet. Hav en dejlig weekend med god morgenmad hver dag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goodbye Gipsy, hello InspectorLUX