WOW for vegan!?

Pics from Paris

IMG_2703 IMG_2793

Utroligt nok var disse 3-4 dage i august min første gang i ‘kærlighedens by’ Paris. Min veninde, Anika, havde presset på flere gange over forår og sommer med at tage ud at rejse sammen. På trods af jeg IKKE skulle rejse denne sommer, kom vi alligevel afsted. Paris virker jo som et åbenlyst sted at tage hen, når man ikke har været der, og når man vil på en romantisk tur med sin k…… veninde!

August er åbenbart den måned, som er mest ‘død’ i Paris. Det er den tid på sommeren, der er højsæson for ferie og rejse for de lokale. Umiddelbart er dette kun en fordel, for så er der mere ‘luft’ at bevæge sig rundt i i de brede og smalle gader.

Vi boede gratis hos en fra mit netværk, hvilke gav anledning til at spise endnu bedre! Det er åbenbart kotume hos de lokale at drikke masser af vin både til frokost og aftensmad hver dag i Paris – vi prøvede at følge med, men heden indbød til mere vand end vin.

Kort sagt, hvad vi lavede fredag-søndag, var vi på vintage shopping, gik ca. 15 km. om dagen, vadede i de forskellige skønne kvarterer, besøge Pompidou (moderne kunstmuseum på størrelse med Fisketorvet, hvis ikke større!), sejlede på Seinen, dansede, spiste og drak! Ærligt talt, så er jeg ikke meget for at rende efter de største ‘must see’s’, når jeg rejser. Eiffeltårnet, Louvre og Notra Dame ser smukke ud udefra og kan næsten ikke undgås at ses, men decideret at jage dét, som alle jager, mangler en smule sensationsværdi. Naturligvis lyder folk tit skuffede, hvis man kommer hjem og erkender, man ikke har set top 3 must see’s på Tripadvisor eller enhver anden turistinfoside 😉

Paris har så meget andet at byde på også – både hvad angår gastronomi, arkitektur, kultur, områder, faciliteter og shopping.

3 dage var naturligvis derfor alt for lidt. Jeg nåede ikke en gang en kop latte med en frisk, fransk crossaint!? Mange har jo været i Paris allerede, men hvis ikke man har, er det en klar anbefaling. Der går direkte fly tur/retur Kbh-Paris til 400-500kr på mindre populære tidspunkter, og vha. Air Bnb, Couchsurfing og evt. egne kontakter kan man få en ret så sprød oplevelse til en god pris. Jeg elsker ideen om, at så mange steder i Europa, som ligger forholdsvis tæt på København, og som man kan rejse til billigt og hurtigt, adskiller sig så meget i kultur/mentalitet. Det er så indbydende og oplagt at tage en masse ‘små’ rejser (særligt off-season), hvis man har mulighed for det. Det er yderst berigende og forfriskende.

Her er lidt billeder fra turen for en visuel afvekslings skyld – God lørdag, vind og solskin <3

IMG_2837 262E9E71-0AA7-4710-BC44-56716EB206C3 IMG_2797 IMG_2790 IMG_2787 IMG_2740 IMG_2766 IMG_2765 IMG_2777

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WOW for vegan!?