Krydret linsesuppe

Sunde, vegetariske kikærtebøffer

IMG_5300Jeg er ikke vegetar, men det er der efterhånden mange der er. Jeg stod den anden dag, og havde et white-world-problem – jeg skulle ud at rejse i weekenden, og skulle nå at bruge nogle af de råvarer, jeg havde i køleren. Derfor blev det til et spontant sammenbiks, der resulterede i fantastiske kikærtebøffer, som jeg ikke vil være nærig med at dele med jer! Kikærter er jo i sig selv fulde af proteiner, så vær ikke bekymret for mangel på proteiner, hvis du spiser sådanne banditter med en tilhørende salat på siden. Opskriften er følgende:

 • 200-250g bløde kikærter (svarer til en dåse – Bonduelle’s dampede kikærter er rigtig gode til dette)
 • 1 stort løg
 • 2 store revet gulrerødder
 • 2 håndfulde hakket persille
 • 2 spsk. stødt spidskommen
 • 1 tsk. gurkemeje
 • Chili efter behag
 • To håndfulde majsmel
 • Salt
 • Smør og olie til stegning

IMG_5292IMG_5293De revet gulerødder, kikærterne og persillen blendes (jeg brugte stavblender). Efterfølgende kommes resten af ingredienserne ned, og der blendes videre, indtil massen er nogenlunde jævn. Efterfølgende formes nogle spændstige banditter, som steges i 50/50 olivenolie og smør. Spar ikke på det, for det giver en fantastisk sprød og gylden skorpe. OBS: de skal vendes forsigtigt, da de ikke er ligeså kompakte som rigtige bøffer. Bon appetit!

2 kommentarer

 • elsebeth grønbeck

  Meget lækkert og inspirerende

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julia

   Hej Elsebeth! Dejligt at høre, du drager nytte af opskriften. Enjoy!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krydret linsesuppe