Polenta inspiration

Polentapizza

FullSizeRenderSom lovet efter mit polenta-inspiration indlæg fordybede jeg mig i en af delene og lavede små polentapizzaer. Denne opskrift passer perfekt ind i bloggen: super nem, anderledes og ganske sund! Opskriften er nærmest lidt for nem, men det har i nok ikke noget imod. Det kræver bare, man har polenta (kan købes i de fleste store supermarkeder og til tider som spotvarer i de mindre). ‘Pålægget’ kan varieres præcist, som man vil, men sådan lavede jeg polentapizzaerne til min søster og jeg:

  • 100g polenta
  • 500g vand
  • 1/2 teske salt
  • Smelteost efter præference (gouda/emmentaler/havarti/gedeost/gorgonzola osv.)
  • Champignon
  • Rød peber
  • Cherrytomater
  • Rødløg
  • Grøn pesto
  • Persille til pynt

FullSizeRender-1Ovnen forberedes og tændes til 200 grader. –> Vandet sættes i kog med salt i, hvorefter polentaen kommes i lidt efter lidt, så klumper undgås. –> Blusset skrues ned, og polentaen røres i hele tiden, indtil den 3-4min. efter bliver til en grød. –> Når grøden er kølet ned i 2min. tid, laver man nogle pandekagelignede bunde af ud polentaen på en bageplade med bagepapir. -> Imens disse ligger og køler af, skæres alle grøntsagerne ud og vendes på en pande med olie og salt i 5-6 min. tid. –> Imens stilles bundene i ovnen på ca. 200 grader ved varmeluft/grill. De skal have ca. 10min. så de bliver lidt gyldne og sprøde i kanterne. –> Når de er færdige, tages de ud, hvorefter man kommer ost på først og derefter grøntsagerne. –> Efter 5-10min tages de ud og pyntes med pesto og persille.

Enjoy!

IMG_4474

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Polenta inspiration