6 tips til at holde dig slank og glad (måske noget du ikke har hørt før)

rødbede og jordskokkesuppe med urtebrød

FullSizeRender

Totalt suppevejr! Jeg har sådan en dag, hvor jeg har skippet skolen og gemmer mig under dynen. Den perfekte frokost idag er denne rødbede og jordskokkesuppe, som er hammernem at bikse sammen (og så får den smagsløgene til at danse tango!)

Ingredienser:

  • et par rødbeder
  • jordskokker (ligeså meget jordskokke som rødbede)
  • et par skalottenløg (eller normalt løg)
  • 1 dl fløde (f.eks. 18%)
  • lidt olivenolie
  • en del vand
  • 1 grøntsagsbulliontern
  • salt, peber og muskat

Rødbederne og jordskokkerne skrælles og skæres i stykker (jo mindre stykker, desto hurtigere kan du få mad). Skalottenløg skrælles og skæres ligeså. Løgene, rødbederne og jordskokkerne kommes i en gryde med den varme olivenolie, hvorefter bullionternen smuldres udover. Efter 5-6 minutter hældes vand i gryden, så det lige dækker ingredienserne. Når det har kogt i 20-30min (indtil rødbederne er bløde), hældes en del af vandet fra (MEN IKKE ALT) og puttes i en blender. Alt blendes til en jævn masse og kommes tilbage i gryden. Herefter tilføjes fløden stille og roligt, imens man rører rundt. Sidst men ikke mindst smages til med salt, peber og muskat – easy, right?

Hvis man har lyst, kan man som mig riste nogle solsikkekerner/græskarkerner/valnødder af på panden og toppe på suppen med en klat skyr/creme fraiche. OG hvis man har yderligere overskud, kan man lave urtebrød til. (spørg, hvis i er nysgerrige)

xoxo J on a rainy day

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

6 tips til at holde dig slank og glad (måske noget du ikke har hørt før)