Sund dulle dessert

Rispapirsruller

Rispapirsruller med laks, krabbe, tempurareje, hjertesalat, agurk og avocado.

Rispapirsruller med laks, krabbe, tempurareje, hjertesalat, agurk og avocado.

Rispapir har sin oprindelse i Asien, og er noget af det mest fleksible og sjove at bruge til madlavning! En pakke rispapir med 40-50stk kan købes i stort set alle asiatiske butikker til ca. 20-30kr. Det kræver en smule øvelse at lave rispapirsruller, men det er lært efter et par ødelagte ?papirer? 😉
Det fede er, man kan bruge lige præcis de råvarer, man lyster, så længe det hele er skåret i strimler.

Eksempler på råvarer:

  • Kylling, rød peberfrugt, salat/kål, avocado
  • Laks (rå kan snildt bruges, hvis det har været nedfrosset først), agurk, avocado, kål
  • Oksekødsstrimler, gulerod, agurk, kinakål

Anyways, fantasien kan få lov til at sætte grænser ? ikke mig. Det handler bare om, at sætte lidt tid af til at lave dette, og prismæssigt kan man selv bestemme, hvorvidt det skal være billigt eller ej.

Fremgangsmåde:

  • Skær alle råvarerne ud i strimler
  • Dyp hvert stk. rispapir i et fad med meget varmt vand og hold ca. 20sek., til det bliver blødt og smidigt
  • Læg det bløde, våde rispapir på et underlag og put de ønskede råvarer (ikke overfyld) ind på nederste del af papiret ? der SKAL være ca. 2cm frit papir under og til højre samt venstre for råvarerne, så rullen kan lukkes og rulles
  • Start med at bukke højre og venstre side af papiret over, hvorefter den nederste del også lægges over råvarerne, og derefter rulles rispapirsrullen så tæt, som muligt.
  • Skær ud i de ønskede størrelser.

Og for lige at sætte prikken over i?et, er det ovenud delikat at købe/lave noget til at dyppe rullerne i (f.eks. chilimayo, teriyaki, sesamsovs, soya osv.)
Jeg ved godt, det her er en af mine mere komplicerede ?opskrifter? herinde, hvilket jeg helst holder mig fra, men det er virkelig nemt at gå til, når først man er i gang. Jeg garanterer i hvert fald for spiselig tilfredsstillelse, Zhú nín hâo wéikóu!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund dulle dessert